onsdag 1 februari 2012

Tvångssterilisering!

Jag är inte jätte insatt i denna frågan... men känner att jag måste skriva några ord ändå!
Igår var jag på demonstration på Stortorget här i Örebro, mot tvångssterilisering!
Det var kanske 80 personer där och det är förbluffande lite, i mina ögon.
Tyvärr tror jag inte att folk visste om att det var demonstration.
De flesta vet nog inte ens om att personer som gör könskorrigering ifråntas rätten att skaffa egna barn. Att de stympas pga en uråldrig lag från 70 talet... (om jag minns rätt).
Jag tror till och med att Sverige är ett av de få länder som fortfarande har kvar denna lag... Och vi påstår att vi ligger så bra till om man jämnför med resten av världen i HBTQ frågor...
Jag tycker det är konstigt att personer som inte har gjort något fel... inget brottsligt ifråntas denna möjlighet att skaffa barn.

Pedofiler och sexbrottslingar får däremot av någon konstig anledning behålla sin rätt till att skaffa barn...
Och om Sverige nu ska hålla dena sjuka linje så vem vet... snart kanske rätten till abort oxå försvinner?
Nej nu var jag väl kanske lite väl krass... men jag blir så upprörd!

Vad hände med eget självbestämmande över sin egen kropp?
Vad har regeringen med att göra vilka som skaffar barn eller ej?
Det är ju inte så att en trans person vaknar en morgon och väljer att "byta kön" och vips så är det gjort!
Det är inte som att byta en tröja direkt... ( gå till affären å säga ouups... det här blev lite fel...)
Det är en oändligt lång och svår procedur som tar flera år.
Först ska man få ett utlåtande från en/flera psykologer att man är "frisk" och att det inte bara är en grej man kommit på. Sedan skall det ätas tabletter/hormoner och man skall leva som man/kvinna i ett visst antal år innan man ens får operationen. Det är helt enkelt en extremt lång process... som självklart måste vara ett helvete att behöva gå igenom eftersom samhället idag, 2012 fortfarande inte klarar av att folk lever "utanför grundmallarna" och ovanpå det tycker alltså Sveriges regering att dessa personer oxå ska fråntas rätten att bilda familj!
Egentligen är det bara ett litet fjuttigt parti, som knappt fyller kraven till att komma in i riksdagen som sätter käppar i hjulen... och dom har inte ens en logisk eller vettig förklaring till varför de vill behålla denna gamla barbariska lag...
Lyssnade på P3 idag när de intervjuade Göran Hägglund angående detta... och han har inga bra svar... utan gömmer sig bakom att flera av våra andra lagar runt ex.vis graviditeter bygger på att det är kvinnan som är gravid... (ja men vem är det som kan ändra på de lagarna då...???!!!)
Att det skulle bli problem med tex föräldrapenningen, vid eventuella aborter osv... Bull Shit säger jag... Se till att ändra på lagarna... gör dem könsneutrala!
Allt går att ordna om man vill... och däri ligger problemet... dom vill inte!

Demonstrationen var iaf ganska kort och talarna ganska tråkiga...
Som talare kanske man borde lära sig att prata om sådant man brinner för och inte bara läsa monotont från ett pappersark... men... en applåd till  RFSL i Örebro som drog i detta och anordnade en demonstration och till KD i Örebro som inte står bakom sitt eget parti i denna frågan!
Så stick ut hakan nu och hjälp till i kampen!

2 kommentarer:

 1. Hej! Vad fint du skriver!

  Nej, det är sannerligen inte så att man vaknar upp en morgon och tänker "undrar om man skulle ta och testa att byta kön kanske..."

  Jag har själv bara kommit till den första delen av processen, det där med att bli psykiskt friskförklarad. Och det är ju alltid skönt att få höra att man inte är tokig...

  Det är precis som du säger, en tuff resa man går igenom, och man väljer inte att göra det för att det verkar kul, utan för att man inte har något val.

  Att ha tvångssteriliseringhelvetet hängande över sig gör inte saken lättare precis...

  Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny!
  Vad kul att du har hittat hit och att du gillar det jag skriver!
  Skriv gärna och berätta mer, om du vill såklart. Jag tycker det är otroligt intressant och jag hoppas verkligen att det blir en lag förändring nu ang tvångssterilisering! Det är ju 2012... inte 1800 talet...
  Önskar dig allt gott!
  Kram

  SvaraRadera