fredag 16 september 2011

Rfsl:s Café...

Jag har länge funderat över att gå till rfsl:s café kvällar på tisdagar bara för att träffa folk och umgås lite. Jag känner flera som har varit hjälpta av det i andra städer. Att det skulle vara en inkörsport för att lära känna flera hbt folk.
Jag har inte funnit modet att knata dit själv så för några veckor sedan så mailade jag till dem och frågade om de möjligtvis hade en "komma-ut" grupp för folk över 25... det fanns inte men dom erbjöd sig att kolla om intresset fanns här i Örebro. Jag tackade nej. Dom tyckte jag skulle komma förbi en café kväll ist.
Så i tisdags gick vi dit 4 personer...
Hmm vad ska jag säga om detta café?
Det är ju inte en asrolig lokal direkt men det skulle kunna gå att mysa till den lite inuti, tycker jag!
Lysrören i taket sken starkt och det kändes som man satt i en källare. Usch. Andra lampor, lite ljus, annan möblering osv skulle göra stället gott!
Det var helt enkelt inte så inbjudande.
Ingen av personalen kom fram å hälsade på oss nykomlingar heller, vilket jag absolut tycker man borde göra så de nya känner sig välkomna!
Alla lappar och broshyrer låg på ett bord i mitten av lokalen... kanske inte alla som vill stå just där å kika och plocka på sig det dom behöver....
Stället behöver ett rejält fixup och bättre marknadsföring så det faktiskt dyker upp lite folk oxå!
Så summa sumarum, att oroa sig för att gå dit var totalt onödigt!
Och jag kommer förmodligen inte känna någon större dragning till att knata dit igen, tyvärr...
Rfsl i Örebro skulle behöva ett ansiktslyft och några starka och drivande eldsjälar för att kunna vakna till liv från denna dvala!

4 kommentarer:

 1. Vad trist, jag som funderade på att våga mig dit. Nu känns det ju inte så inbjudande längre, klarar mig kanske utan en tripp till Örebro en tisdagkväll. Jag som bor 45 min bort....

  SvaraRadera
 2. Oj, inte meningen att avskräcka dig från det! Vi var några stycken som gick dit tillsammans och det gjorde ju upplevelsen något trevligare!
  Kan ju vara så att det inte har kommit igång ordentligt än efter sommaren!
  Har du någon att gå med?
  /Halkatla

  SvaraRadera
 3. Nej, det har jag inte. Hade tänkt att det kanske skulle lösa sig om man går dit, men nu vet jag inte... :)

  SvaraRadera
 4. Gå med i rfsl Örebro på facebook :D Dom skickar ut inbjudningar till cafékvällarna å då ser man ju om det kommer lite folk dit till kvällen!
  Annars kanske vi kan samla ihop ett litet gäng å gå dit igen, så får du sällskap :D
  /Halkatla

  SvaraRadera