torsdag 29 maj 2014

Lesbisk sexterapi för män, en fantastisk krönika av Maria Sveland!

Hittade en krönika av den fantastiska Maria Sveland som, som alltid hade en ganska rivig och uppriktig åsikt ang kvinnofrågor (värdelöst ord…)
Den börjar med konstaterandet att någon man har "uppfunnit" en fittdeodorant som heter Feminelle som ska hjälpa kvinnan att hålla sig luktfri och ge en fräsch känsla…
Projektet har "självklart" fått en massa miljoner för att kunna förverkligas (för visst behöver vi kvinnor känna liiiite mera skuld över vår naturliga doft och dölja den med en deo… för det räcker inte med att vissa reagerar på att man missat/inte orkat att raka sig under armarna och får en att känna sig äcklig och annorlunda…).

ETC krönika: Lesbisk sexterapi för män

Det som upprör mig (förutom det faktum att vissa tydligen tycker att kvinnans kön luktar så illa) är reaktionen från vissa (de flesta är män) genast att "det är synd om Sveland som tydligen bara råkat ut för dåliga män/ligg" och att hon förespråkar/antyder att kvinnor bara ligger lamt och tar emot/är passiva vid sex och att hon genom denna krönika understryker gamla patriarkala könsroller i sängen…
I mina ögon har man inte läst krönikan ordentligt då.
Nu känner jag inte Maria men när jag läser krönikan så uppfattar jag den inte alls så som en stor del män (som har kommenterat hennes krönika i statusar på facebook) verkar göra…
Antagligen för att vi ser på saken på olika sätt?
Män (många, inte alla, självklart) reagerar med taggarna utåt på att hon tipsar dom om att läsa Mian Lodalen och Matilda Tudors bok "Liten handbok i konsten att bli lesbisk (för övrigt en fantastiskt rolig och givande bok som efter bara några minuters bläddrande har gett mig några gapskratt och igenkännande leenden). Att man tipsar män om hur de ska förbättra sexlivet och göra så deras kvinnliga partner njuter mera är uppenbart extremt känsligt!
Att sen alla typiska veckotidningar ständigt och jämt har rubriker som "Så tillfredsställer du honom", "Få ett rikare och vildare sexliv", "10 steg till bättre sex" osv, osv allt riktat till kvinnan hur hon ska förbättra och krydda upp sexlivet för mannens skull verkar dock inte vara något problem… För kvinnan ska ta ansvaret för sin egen orgasm och mannens… och nu ska hon tydligen också se till att lukta "bättre" också…
Självklart gäller inte detta hela den manliga befolkningen men det är otroligt intressant att se hur många reagerar så starkt för lite tips och idéer… För INGEN tjej har väl någonsin fejat med just honom?
Detta trots att en stor % av alla kvinnor uppger att de fejkat orgasm eller inte kommit alls…

Idag är det väldigt stor press på kvinnor (och självklart även på män ibland… men jag skriver om kvinnor nu, så låt bli att påpeka att jag hela tiden bortser från män och deras situation, skriv ett eget blogginlägg i en egen blogg om det istället!) och det gör att de inte kan slappna av och i vissa avseenden också att de i slutändan inte kan få orgasm… Man ska vara snygg, vältränad, rakad eller trimmad, det ska inte finnas valkar och naturliga bristningar och man ska helst se ut som en retuscherad posterflicka och inte som en riktig kvinna…
Det får inte vara hår under armarna eller på benen och passa på att bleka anus också så det ser ljust och fräscht ut… man ska göra si eller så för att mannen ska njuta i sängen och om vi bejakar vår egen sexualitet blir man kallad lössläppt eller hora och herregud, kvinnor onanerar väl inte? Det är tabu att prata om gynekologbesök, mens och kvinnans könsorgan nu ska/får vi tydligen inte lukta fitta heller…
Om du inte klarar av doften av fitta så anser jag att du får klara dig utan!
Sluta försök att ändra på allt som gör oss lika mänskliga som alla andra…

Over and out!
1 kommentar:

 1. Ser du inget problem med att hon i sin krönika reproducerar myter och fördomar om att alla lesbiska kvinnor, (eller bisexuella kvinnor, eller kvinnor som ligger med kvinnor utan att vilja definiera sig) ständigt och enbart ägnar sig åt att slicka varandra?

  Det är ju lika osant som att alla bögar ständigt och enbart har analsex, eller att lesbiska ständigt och enbart sätter på varandra med dildos.

  Många kvinnor som har sex med kvinnor föredrar t.e.x tribadism i någon form framför oralsex, men inte ett ord om detta i krönikan.

  Tycker du verkligen att den gagnade lesbiska, eller kvinnor som har sex med kvinnor som grupp?

  Vidare är det väl svårt att inte läsa in att också de kvinnor som hat sex med kvinnor men inte uppskattar smaken av kvinnors könsorgan eller av någon annan orsak inte vill slicka eller bli slickade, eller helt enkelt föredrar andra former av sex också borde gå i terapi på det sätt hon föreslår att män ska göra.

  Och det i sin tur tycker jag går stick i stäv med den ståndpunkt som borde vara självklar för alla feminister: Att lyssna på sin kropp och aldrig någonsin göra något som känns fel psykiskt eller fysiskt.

  Som om det inte vore nog med ovanstående reproducerar hon ytterligare en myt , nämligen den om att alla kvinnor måste få oralsex för att kunna få orgasm.

  Sedan när blev klitoisstimulering synonymt med oralsex? På rak arm kan jag komma på fem-sex andra typer av klitorisstimulering och skulle jag tänka efter ordentligt skulle jag komma på ännu fler.

  Personligen tycker jag att det är tio gånger så skönt att gnugga fittorna mot varandra som att bli slickad och dessutom föredrar jag den aktiviteten av andra skäl också , som att man kan kyssas under tiden.

  Om vi pratar heterosex så är det absolut ingen garanti för orgasm att killen älskar, eller "lärt" sig älska smaken på det kvinnliga könet. När jag haft sex med män har jag oftast låtit mig bli slickad mer för deras skull än för min egen. Om jag försökt visa eller förklara att jag skulle föredra att gnugga mig mot hans lår eller kön har jag fler än en gång mötts av ett besviket "Men det är ju inte lika sexigt". Deras manlighet får sig en knäck på något barnsligt och fåfängt sätt. Kan ju säga att jag aldrig mött en liknande reaktion när jag haft sex med kvinnor, kvinnor verkar generellt sett inte ta med sig en massa prestige ner i sängen.

  Jag förstår också att Maria Sveland bara ville väl med sin krönika. Men tyvärr. Hennes uppsåt är mindre viktigt än det faktum att hon reproducerar en massa myter och förmodligen får en massa självgoda as till män att känna sig som sexgudar enbart för att de älskar doften och smaken av kvinnors kön.

  SvaraRadera